"Ik loop. Ik kijk. Ik stop. Ik zie. Ik fotografeer."

Over mij - ik hou van

Mijn gezin, onze kippen en haan, de tuin, van mijn familie, mijn vrienden, espresso van versgemaalde bonen, van gember, pure chocolade, tekenen met een balpen, schilderen met koffie, wandelen, hardlopen in de ochtend, van de lentezon, van herfstbladeren, van een versgekookt ei, brood bakken, muziek luisteren, muziek maken, van stilte, van steentjes oprapen, veren verzamelen, mooie boeken lezen, in een museum rondlopen, van pizza op de bank, foto’s maken, foto’s uitprinten, naar foto’s kijken, boekjes maken, filmen, bloemen, boven de wolken vliegen, in onbekende steden lopen, schrijven, vroeg opstaan, zwemmen in een meer, vijgen aan de boom, ochtendlicht, avondlicht, een potje kaarten met mijn geliefden.

Maayke Kleinbussink

Ik ben geboren in Offenbach am Main op 20 juli 1976. In 1982 verhuisden wij naar Nederland en ben ik opgegroeid in de Achterhoek. Na de Havo, heb ik gestudeerd aan de HAN in Nijmegen; lerarenopleiding tekenen. In Arnhem aan Artez deed ik tweejarige kopstudie een ben daar afgestudeerd in: Fotografie, videokunst en installatiekunst.  

Moeder van twee tieners, stewardess bij de KLM, docent bij De Nieuwe Creatieven, deelnemer van het PHOC programma en lid van Blossum.  

Ik maak onderdeel uit van

Blossum

Blossum is een kunstenaarsinitiatief, opgericht in 1999. Wij willen de wereld mooier en liever maken door het creëren van bloemenregens vanuit vliegtuigen, helicopters, bommenwerpers, vanaf bruggen, gebouwen en keukentrapjes. Op dit moment zijn wij onze ideeën aan het herzien, met inzichten betreft mens en milieu anno 2020. Niets liever zien wij onze bloemen uit helicopters naar beneden regenen. Echter niets liever dan deze aardkloot liefdevol behandelen, rekening houdend met de voetafdruk die wij achterlaten.

Maayke Kleinbussink De Nieuwe Creatieven

De Nieuwe Creatieven 

Sinds 2017 ben ik docent bij De Nieuwe Creatieven. In deze jaartraining, opgericht door Ellis Schoonhoven en gebaseerd op het boek The Artist’s Way, leer je weer te spelen en in contact te komen met je creatieve bronnen. Het is een prachtige methode om in vrijheid (te leren) creëren, om dichter bij je dromen te komen en deze te realiseren. Hierbij neem ik fotografie, inde meest brede zin van het woord, en schrijven als uitgangspunt. 

 

Kom In Contact